Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - Bölüm Hakkında

Öğrenim Dili: %100 İngilizce, Puan Türü: TM-3, Hazırlık: Zorunlu

• İçerik: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, günümüzde yoğunlaşan ilişkiler ağını kavramsal bir çerçeveden yorumlayabilecek ve güncel gelişmeleri takip edebilecek öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümün ideali; dünya ve Türkiye meselelerine hakim, yabancı dil bilgisine sahip, analitik düşünce yapısını benimsemiş, eleştirebilen ve çözümleyen, kendisini sürekli yenileyen, girişimci, sorgulayıcı, etik değerleri benimseyen, ortak çalışmaya ve demokratik katılıma yatkın bireyler yetiştirmektir.
  • Verilen Eğitim: Program, öğrencilere küresel ilişkileri siyasi, ekonomik ve kültürel süreçlerin iç ilişkilerini disiplinler arası bir bakış açısıyla kavrama becerisi kazandırmaya yönelik eğitimle öğrencilerin iş ortamına hazırlanmalarını sağlayacak öğretim süreci oluşturulmuştur.
  • İş Olanakları: Bölümden mezun olan öğrenciler; Dışişleri Bakanlığında, uluslararası örgütlerde, Avrupa Birliği kurumlarında, uluslararası özel şirketlerde ve medyanın siyaset ve dış politika birimlerinde, bankaların dış ilişkiler bölümlerinde çalışma olanağı bulabilmektedirler.